Het huis naast mij zal worden afgebroken, wat nu?

Bij bepaalde rechtsbijstandsmaatschappijen kan u een algemene staat van uw huis laten opmaken als er in de buurt belangrijke werken zullen plaatsvinden. Bijvoorbeeld uw gebuur gaat verbouwen of uw straat zal worden opengebroken. 

Het gebeurt wel meer: uw gebuur verbouwt of een afbraak van een bestaande woning en er komt een nieuwbouwappartement in de plaats. Hierna ontstaan er plots barsten in de aanpalende woningen of komen de deur scheef te staan in hun kader.

Om de schade achteraf te kunnen claimen is het aangewezen om een algemene staat van uw huis op voorhand te laten opmaken. Hierbij zal een expert een verslag opmaken van de algehele staat zodoende als er nadien schade komt, dan kan dit verhaald worden bij de tegenpartij.

  • Verzekeringsmaatschappij DAS zegt: ' Bij belangrijke werken in de buurt van uw woning neemt DAS de kosten van een tegensprekelijke plaatsbeschrijving ten laste, indien deze werken mogelijk schade kunnen veroorzaken".
  • Verzekeringsmaatschappij Euromex zegt: 'Onze polis bevat een waarborg ''voorafgaande plaatsbeschrijving''. Daarin betalen wij de kosten van een plaatsbeschrijving, voorafgaand aan privé of openbare werken in de nabijheid van het verzekerde patrimonium, uitgevoerd door een derde waarmee geen contractuele band bestaat. De waarborg voorziet een tussenkomst van maximaal 500 euro (btw inclusief)'.

Een degelijk opgestelde plaatsbeschrijving is een nuttig instrument bij latere discussies.

 

Het team achter VR Verzekeringen

We zijn een sterk team. Jaren ervaring. Toegewijd aan ons beroep en onze klanten. Sterke profielen die jouw dossier met 100% inzet beheren.

Heb je een vraag of wens je graag advies?

Contacteer ons
Ons kantoor

Hendrik Heymanplein 4
9100 Sint-Niklaas
België
RPR Gent, afdeling Dendermonde

 

 

 

Volg ons

Website & branding door: Two Impress