Hoe lang neemt u best een omniumverzekering voor uw voertuig?

Met een omniumverzekering koopt u gemoedsrust. U weet namelijk zeker dat u bij een ongeval de kosten voor een herstelling of een nieuwe wagen geheel of gedeeltelijk door de verzekering vergoed zal worden, ook al bent u in fout. De vergoeding die u krijgt bij een totaal verlies is op basis van de formule / afschrijving die u gekozen hebt bij het afsluiten van het verzekeringscontract. 

Omniumverzekering bij auto op afbetaling

Hebt u een lening lopen voor uw auto? Dan neemt u best gedurende de volledige looptijd van de lening de omniumverzekering. Zo bent u ingedekt tegen schade. Als de wagen na ongeval totaal verlies is verklaard en u heeft geen omniumverzekering afgesloten, dan zal u de lening verder moeten afbetalen. Een lening voor een auto die u niet meer heeft.

Risico afwegen

Nadat de lening is afbetaald of wanneer de auto een aantal jaren op de teller heeft, moet uzelf de overweging maken of u de omnium blijft aanhouden. De meeste mensen zeggen hun omniumverzekering op na 5  jaar. Als makelaar merken wij dat het vaak nog interessant is om uw omnium zelf na 5 jaar aan te houden. De herstellingskosten kunnen vaak hoog oplopen. Als er geen sprake is van een totaal verlies, dan dekt de omnium de herstellingskosten, ongeacht hoe oud de auto is en of u in fout bent of niet. De omnium is een echte gemoedsrust.

Na 5 jaar berekenen de meeste maatschappijen de vergoeding op basis van de werkelijke waarde (= waarde moment van het ongeval). Tegenwoordig merken wij, als makelaar, in de praktijk dat de waarde van tweedehandsvoertuigen zeer hoog liggen. Als makelaar gaan wij samen met de klant gaan kijken op tweedehandswebsites om een gelijkaardig voertuig te zoeken. Hetzelfde vermogen, opties, aantal kilomters. Zo heeft u een idee van de werkelijke waarde. Hieraansluitend is het makkelijker om een besluit te nemen over het feit of het al dan niet nog interessant is om de verzekering aan te houden.

 

Benieuwd naar de situatie van uw eigen omniumverzekering? Neem gerust met ons contact op.

 

Het team achter VR Verzekeringen

We zijn een sterk team. Jaren ervaring. Toegewijd aan ons beroep en onze klanten. Sterke profielen die jouw dossier met 100% inzet beheren.

Heb je een vraag of wens je graag advies?

Contacteer ons
Ons kantoor

Hendrik Heymanplein 4
9100 Sint-Niklaas
België
RPR Gent, afdeling Dendermonde

 

 

 

Volg ons

Website & branding door: Two Impress